“Όπως ζήσεις, έτσι και θα πεθάνεις τελικά”. I.M. Ένα παιδί του κέντρου που μεγαλώνει παίζοντας μπάλα στην πλατεία Ναυαρίνου, ανάμεσα στα ανάκτορα του Γαλέριου και που από εννιά χρονών φουντώνει μέσα του η επιθυμία να γίνει γιατρός. Αρχικά επιλέγει την παιδιατρική, αλλά έχοντας ως ίνδαλμα τον πατέρα του στρέφεται στην παθολογία. Το 1991 περνά από το Θεαγένειο νοσοκομείο, το οποίο τον σφραγίζει και τον κάνει να επιλέξει την ογκολογία.
Ένας από τους ιδρυτές των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα, ο παθολόγος ογκολόγος και πρόεδρος της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Ioannis Boukovinas …έρχεται Μέσα Στην Πόλη Των Άλλων και μας αποκαλύπτει πώς γεννήθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου στην Ελλάδα από τρεις γιατρούς στη Θεσσαλονίκη το μακρινό 1988, πώς έγινε η πρώτη αποστολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν όπου εξέταζε υπό τραγικές συνθήκες 200 παιδιά ημερησίως, αλλά και για τον μεγάλο φόβο του ανθρώπου, τον φόβο του θανάτου και τον καρκίνο, ο οποίος είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς πλήττει μία στις δύο οικογένειες στην Ελλάδα.
Μοιράζεται το όνειρό του για πόλεις ελεύθερες καρκίνου, αλλά και την πίστη του στην προσφορά της Τέχνης, της Φιλοσοφίας και της Παιδείας στον αγώνα ενάντια στο “απολωλός πρόβατο”, όπως χαρακτηρίζει τον καρκίνο. Στέργιος Φουρκιώτης