Skip to main content
medical review

Η διαδικασία αναζήτησης των βιοδεικτών είναι μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί συνεχή ενημέρωση από τον γιατρό. Παράλληλα, ο ασθενής θα πρέπει να έχει πρόσβαση στη διενέργεια των βιοδεικτών, με την αντίστοιχη αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, τονίζει ο Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της ογκολογικής μονάδας Bioclinic, μιλώντας στο Hellenic Medical Review.

Ποια η αξία των βιοδεικτών στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα; Οι βιοδείκτες αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.
Ειδικά ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς βιο- δείκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αδενοκαρκίνωμα, που είναι ένα είδος μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, υπάρχουν τουλάχιστον 14 διαφορετικές υποκατηγορίες που διαχωρίζονται με τον κατάλληλο βιοδείκτη και για τις οποίες υπάρχουν οι αντίστοιχες στοχεύουσες θεραπείες.
Στο γονιδίωμα του αδενο- καρκινώματος υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας και άλλων μεταλλάξεων, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ο καρκίνος αλλά και την πιθανή αντίστασή του στις θεραπείες.

Δείτε την πλήρη συνέντευξη εδώ :

https://issuu.com/boussiascommunications